Audio & video podcasting


Onze podcast studio beschikt over de juiste apparatuur.

Boek opnameContact

Audio en video podcast

Podcasts zijn op dit moment razend populair. Het is namelijk een platform dat je altijd kunt luisteren, waar je ook bent. Ideaal onderweg naar huis in de auto, tijdens het wandelen, in de tuin of op de bank. Veel mensen zien op tegen het lezen van lange lappen tekst, juist het beluisteren van een podcast is een ontspannen bezigheid waarbij je de informatie gemakkelijker tot je neemt. Een podcast heeft vrijwel geen limiet op het aantal luisteraars wat je kunt bereiken. Je kunt een podcast van tevoren opnemen, maar livestreamen is ook mogelijk. Zowel audio als video.

Een podcast in je mediamix

Je kan je podcast inzetten voor online marketing. Uit de ‘Podcast Monitor’ van Markteffect van december 2021 blijkt dat ongeveer 46% van de Nederlanders dagelijks, of af en toe, een podcast beluisteren. En de populariteit neemt alleen maar toe. Dus het is handig nu te beginnen. Nu is het momentum!

Videopodcast zorgt voor de gunfactor

De gunfactor krijg je door authenticiteit en een goede waardepropositie. Ik geloof dat je in een videopodcast echt kan laten zien wie je bent en welke waarde je als mens toevoegt. Dan krijg je dus de gunfactor bij de mensen waar jij er echt toe doet.

Een videopodcast is het middel is om dat te bereiken. Je kan een mooie studiofoto van jezelf laten maken. Prachtig! En, je kan een goed doordachte teksten schrijven… Echter, dat is statisch, een marketingtruukje. Mensen trappen daar niet meer in. Video is echt authentiek.

GreenTV videopodcast

In GreenTV interview ik jou en laat ik je vertellen wat je drijft, waarom je het doet, hoe je het doet, wat je doet en voor wie jij dit doet. In onze laagdrempelige podcaststudio voel je je snel veilig en vertrouwd waardoor je gemakkelijk jezelf laat zien en de kijker dus de echte persoon achter je onderneming leert kennen. Dat is goed voor verhogen van de gunfactor. Ik help je daarbij.

Structuur GreenTV

De interviews doe ik volgens een vast structuur en maak gebruik van de theorie van SImon Sinec: Why, how, what. Dat helpt je om de essentie helder te krijgen. In grote lijnen gaat het interview zoals hieronder beschreven. Je kan je dus voorbereiden op de vragen.
 1. Openingstrigger; prikkelend aanspreken doelgroep met onderwerp (30 seconden)
 2. Introductie gast (30 seconden)
 3. Why? (Je achtergrond en grote lijnen)
 4. How? (Je werkwijze)
 5. What? (Concrete voorbeelden, projecten, details)
 6. Wat zijn je plannen voor de toekomst en uitdagingen?
 7. Website en contactgegevens
 8. Afsluiting

Mijn werkwijze

 • Om goed voorbereid te zijn op het interview doe ik deskresearch over jou, je bedrijf en je markt. Ik zorg voor een mooie paradox zodat ik de podcast prikkelend open en jouw als gast passend introduceer.
 • De studio opnames duren ongeveer 15 tot 45 minuten.
 • We verspreken ons weleens, dan doen we het over. In de montage haal ik deze foutjes eruit en maak ik er een mooie soepele uitzending van met een passend intro en outromuziekje. Voor post-productie begroot ik 2 uur. Als er meer dan gemiddeld gemonteerd moet worden kan er een supplement worden berekend.
 • Vervolgens zorg ik voor de publicatie. Video publiceer ik op GreenTV.nl. De audioopname plaats ik op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast. Vervolgens deel ik ter promotie een snippet van de podcast met mijn netwerk op LinkedIn. Je kan deze zelf ook (door)plaatsen.

Prijs

De prijs voor een interview als video podcast van ongeveer 30 min is 500,- ex. BTW. Elke volgende podcast -15%. Pre-productie zoals uitzendklaarmaken van filmpjes, logo’s en andere footage kan maar is altijd op nacalculatie.

Meer exposure

Om meer exposure te krijgen kunnen we optioneel meerdere snippets posten op Instagram Reels, YouTube stories, LinkedIn, Facebook en TikTok. De prijs daarvoor is 350,- ex BTW.

Zelf podcasts opnemen

Wil je zelf een professionele podcast opnemen? Je kunt bij Greenstudio ook de ruimte apart huren voor het opnemen van postcast. Je hoeft dan niet zelf apparatuur hiervoor aan te schaffen. Wij beschikken in onze studio over de juiste apparatuur. Deze zijn naar behoefte los te huur. Huurprijs op aanvraag. Ik kan je technisch begeleiden tijdens de opname zodat jij je kunt concentreren op je interview of teksten.

Deze bedrijven gingen je al voor

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.